Pla de recuperació per a Europa. Next Generation UE

El Pla de recuperació per a Europa té per objectiu afrontar les conseqüències econòmiques i socials i reparar els danys derivats de la COVID-19, i alhora impulsar la transició ecològica i la transformació digital. Amb aquesta finalitat, les institucions europees han creat l'instrument Next Generation EU (NGEU), amb 750.000 milions d'euros, per tal de finançar projectes transformadors que activin la recuperació econòmica i creïn ocupació. Aquest finançament es distribuirà entre els estats membres, que, al seu torn, faran convocatòries competitives.

 

Els fons europeus del Next Generation EU van destinats a projectes d’empreses, entitats d’iniciativa social i administracions públiques amb un alt potencial transformador, que suposin un canvi estructural i tinguin un impacte durador sobre la resiliència econòmica i social, la sostenibilitat, la competitivitat a llarg termini i l'ocupació.

Els projectes s'hauran d'adaptar al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del govern espanyol, que l'ha articulat en 10 palanques tractores:

  1. Agenda urbana i rural, lluita contra la despoblació i desenvolupament de l'agricultura.
  2. Infraestructures i ecosistemes resilients.
  3. Transició energètica justa i inclusiva.
  4. Administració per al segle XXI.
  5. Modernització i digitalització de l'ecosistema empresarial.
  6. Pacte per la ciència i la innovació i reforç del Sistema Nacional de Salut.
  7. Educació, coneixement, formació contínua i desenvolupament de capacitats.
  8. Nova economia de les cures i polítiques d'ocupació.
  9. Desenvolupament de la cultura i l'esport.
  10. Modernització del sistema fiscal.

Els fons del Next Generation EU van dirigits a empreses, entitats i administracions públiques amb capacitat de presentar projectes d'alt valor transformador. En cas que vulgueu presentar un projecte, cal que descarregueu la fitxa, l’empleneu i ens envieu la vostra proposta.  Us ajudarem a presentar-la perquè pugui trobar-se entre les elegibles.

Els projectes o mesures iniciades a partir de l'1 de febrer del 2020 també podran ser elegibles per a aquest finançament europeu.

Si voleu saber-ne tots els detalls, consulteu tota la informació al web de la Comissió Europea i al web del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda

Per presentar un projecte cal que us descarregueu la fitxa, l’empleneu i ens l’envieu a l'adreça de correu projectes_ngeu.tsf@gencat.cat.