• Inici
  • Com informar dels maltractaments infantils. Manual d'estil per a mitjans de comunicació

Com informar dels maltractaments infantils. Manual d'estil per a mitjans de comunicació

Generalitat de Catalunya. Departament de Benestar Social i Família. Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència
Barcelona, 2014

Com informar dels maltractaments infantils. Manual d'estil per a mitjans de comunicació

Els mitjans de comunicació fan una tasca essencial de sensibilització de l’opinió pública, una comesa que esdevé fonamental pel que fa al tractament informatiu de la infància i l'adolescència, atès que és un col·lectiu especialment vulnerable. En relació amb els maltractaments infantils, hi poden incidir des de la seva capacitat de fer visible una problemàtica latent, informar sobre els casos concrets i també sobre els mecanismes existents de prevenció, reparació i superació.

L’Observatori dels Drets de la Infància va acordar impulsar la redacció d’un manual d’estil adreçat als mitjans de comunicació sobre el tractament informatiu del maltractament infantil, a partir del mandat de la Llei dels drets i les oportunitats de la infància i l’adolescència, recollit també al Pacte per a la Infància a Catalunya.

Aquest manual, impulsat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya, ha estat elaborat per un grup de treball conjunt amb la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescènia i l’Observatori dels Drets de la Infància.

 

Data d'actualització:  21.03.2014