Sessió 4 – Per menjar, li poso la TV i fora problemes!
L'hora de menjar, de canviar-se, del bany... són situacions privilegiades per enfortir vincles afectius, per a l'aprenentatge, la conquesta d'autonomia i l'exercitació de la responsabilitat personal dels infants. També és en aquestes activitats que, des del naixement, els pares i mares han de tenir present que és més important el COM que el QUÈ, ja que és a través d'elles que els infants interioritzen les actituds, els comportaments i la relació (en positiu o en negatiu) que els adults hi estableixin (transmissió de valors).
La sessió pren com a objectiu l'anàlisi de com afrontar totes les possibilitats de les activitats quotidianes i quins són els aprenentatges que s'hi poden vincular.

Cas pràctic
"La meva filla d'un any i mig no accepta de cap manera que se li doni el menjar! S'entesta a agafar ella la cullera i sempre acaba amb el menjar per sobre i el terra de la cuina fet un mosaic... L'única estratègia que em funciona és posar-li la televisió"
Els primers cops que les criatures comencin a menjar soles s'embrutaran, segur! Faran malbé el menjar, l'agafaran amb les mans, els cauran coses a terra, etc. Pares i mares hem de tenir paciència i saber reconduir la situació, ensenyant als fills i filles com han d'agafar la cullera, ajudant-los a controlar els moviments..., és un procés natural d'aprenentatge que han seguit tots els infants per poder menjar sols.
L'hora del menjar, de banyar el petit, de canviar-lo, és l'estona en què està més atent i disposat a la comunicació i a la interacció amb l'adult. Per aquest motiu, cal tenir en compte que, mentre els pares i mares fem aquestes activitats, transmetem als fills models de relació, pautes de conducta, valors i actituds que els menuts van interioritzant.
