Estratègies per una alimentació saludable i una criança positiva

 

L'entorn familiar és molt important en el desenvolupament dels fills i filles, i l'alimentació és un dels elements en què la família actua com a  factor de prevenció i protecció privilegiat  per aconseguir un benestar físic i relacional.

La família és l'entorn on s'adquireixen moltes de les conductes que més tard  acabaran beneficiant els fills i les filles en el seu procés de creixement, en aquest sentit hi ha pràctiques que afavoreixen l'aprenentatge d'unes competències saludables i que ajuden i predisposen els nens i les nenes a tenir una actitud més responsable i adequada a la seva nutrició i el seu estat físic.

Menjar en família, a més de procurar aquests beneficis, ofereix altres recompenses que milloren la nostra salut emocional. Compartir els àpats és una aposta per enfortir les relacions i la comunicació entre tots els membres de la família.

Àpats en Família és un programa d'orientació educativa que ofereix a les famílies eines en la qüestió alimentària des de la perspectiva nutricional, relacional i econòmica basada en els principis de la criança positiva.