Dia Internacional de les Famílies

cartell_DIF_2021_web

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Famílies, establert per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1994, el Departament organitza anualment un acte institucional. 

Aquesta celebració ofereix una oportunitat per conscienciar la societat de les situacions en què es troben les famílies, dels nous reptes i de les dificultats amb què s’enfronten, i també per promoure accions apropiades per millorar-ne el benestar.

Aquest any, amb el lema El primer vincle és clau, es pretén sensibilitzar les famílies i els professionals que treballen en aquest àmbit sobre la importància d’establir un vincle afectiu sa amb els fills i filles, ja que és un factor clau perquè les criatures creixin amb salut i felicitat.

Com a societat, hem de reflexionar sobre els beneficis que comporta establir un vincle segur amb els fills i filles des dels primers anys de vida, i sobre com hem d’educar-los i estimar-los ara perquè en el futur siguin persones emocionalment sanes i segures.  

Com ens hem d’apropar als nostres fills i filles per crear un vincle segur?

Gaudim de moments de qualitat per estar junts i mostrar-los el nostre afecte?

Busquem espais tranquils per compartir experiències i reforçar els vincles amb tota la família?

 

Data: dissabte  15 de maig
Hora: 11 hores
En línia


Programa del Webinar

11 h – Benvinguda

11.05 h – Parlament de l’Hble. Sr. Chakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies

11.10 h – Monòleg, a càrrec d’Anna Manso, autora de la columna d’opinió “La pitjor mare del món”. Escriptora i guionista

Es presentaran situacions quotidianes amb què es troba qualsevol família en la convivència, relació i educació dels seus fills i filles.

11.35 h – Exposició sobre criança positiva, a càrrec de Maribel Martínez, psicòloga, educadora social i directora del Centro Terapia Breve, i conversa amb l’Anna Manso

S’exposaran les situacions que han anat sortint al monòleg i es plantejarà com cal aplicar eines que es basin en la criança positiva a fi de millorar l’educació, la relació i la convivència amb els nostres fills i filles i familiars.

11.50 h – Torn de paraules

Les famílies plantejaran dubtes i qüestions sobre la criança a l’experta.

12 h – Cloenda

 

El Webinar serà accessible per a persones sordes gràcies al servei d’interpretació de llengua de signes de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA).